26 Temmuz 2008 Cumartesi

PROFITEROL


Icindekiler:

Hamuru icin:

1 bardak su
yarim tatli kasigi tuz
Yarim margarin(1 stick)
4 yumurta

Kremasi icin:

2 bardak sut
2 kasik un
1 kasik nisasta
1 vanilya
1 yemek kasigi margarin
yarim bardak seker

Uzeri icin:

100 gram bitter cikolata
2-3 kasik sut
yada cikolata sosuda kullanabilrisiniz.

Yapilisi:

  • su, tuz, yag birarada kaynatilir. Uzerine yavas yavas un eklenir.karistirmaya devam edilir.hamur olustuktan sonra sogumaya birakilir.
  • Soguyan hamur mikserle cirpilir, yavas yavas yumurtalar eklenir.yumusak bir hamur olana kadar cirpilir.
  • Yemek kasigi yardimiyla aralikli olarak tepsiye dizilir. uzerine 1 yumurta sarisi ile su karisimi surulur.
  • 220(420 f) derecede

0 comments: