8 Nisan 2009 Çarşamba

CHEESECAKE BROWNIE


Bu tarifi diet dergisi cooking light`tan aldim. 16 parcaya boldugunuzde bir dilimi 213 kalori, buda cheese keklere gore bayagi iyi, diyet olmayan bir dilim cheese kek ortalama 1000 kalori kadar bilginize....

Malzemeler:

Cheesecake icin;(0rginal tarifte cheesecake malzemesi benim yaptigimin yarisi kadar, ama ben iki kat yapilinca daha iyi olacagi kanaatindeyim)

400 gram yarim yagli labne peynir( 2 paket 1/3 less-fat krem peynir yurtdisinda yasayanlar icin)
2/3 bardak seker ( 1bardaktan 1 parmak eksik kadar )
2 yumurta
2 yumurta sarisi
2 yemek kasigi un
1 paket vanilya

Brownie icin:

1 bardak un
3 yemek kasigi kakao
1,5 bardak seker( ben esmer seker kullandim)
3 yemek kasigi siviyag
1/4(ceyrek) bardak sut+1 cay kasigi limon suyu(isterseniz 1/4 bardak buttermilk kullanabilirsiniz.)
1 paket vanilya
1 yumurta
2 yumurta aki
yarim cay kasigi tuz


Yapilisi:

  • 1/4 bardak sutun iliklastirdiktan sonra icine limon sikilir, karistirildiktan sonra kullanmak icin 10 dk sutun kesilmesi icin beklenir.
  • Firini 150 (350 F) dereceye ayarlayin.
  • cheese kek icin, peynir orta boy bir kabin icinde yumusak olana kadar mikserle orta hizda cirpilir.
  • Peynire seker eklenip tekrar cirpilir. uzerine yumurtalar tek tek eklenip cirpilmaya devam edilir. 1 yemek kasigi unda eklenip iyice karistirilir.
  • Brownie icinde un, kakao, vanilya, tuz, kabartma tozu karistirilir.
  • Yari bir kapta seker, yumurtalar, yag, sut+limon karisimi mikserle iyicene cirpilir. Unlu karisim eklenerek dusuk hizda mikserle yeniden karistirilir.
  • Browni karisimindan 2 yemek kasigi ayrilir.
  • Yaglanmis kare yada yuvarlak bir tepsiye brownie dokulur. Eger kelepceli kalip kullancaksaniz alt kismina yagli kagit koyup kelepcesini kapatin.
  • Uzerine cheese kek karisimi kenarlarda 1 santim kalacak sekilde dokulur.
  • Ayirdigimiz brownieden cheese kek uzerine kasik yardimiyla damlatma seklinde dondererek halkalar cizilir. Bicak yardimiylada iyicene dagitilir.
  • Ortalama 25 dk da yada uzeri pisene kadar pisirilir.
Afiyet olsun....

0 comments: