5 Eylül 2009 Cumartesi

YAGLAMA






Malzemeler:

5 su bardagi un
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi seker
ilik su


ici icin:
yarim kilo ortayagli kiyma
1 adet sogan
1 adet domates
1 adet biber
yarim paket (1 stick) sanayagi yada tereyagi tercihe gore
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
yarim demet maydanoz
1 yemek kasigi domates salcasi
yarim caybardagi siviyag
1 kase yogurt
2 dis sarimsak

Yapilisi;

  • Oncelikle un genis bir kaba alinir, uzerine maya, seker eklenip karistirilir. yag eklenir. 1 bardak kadar ililk suyla hamur yavas yavas yogrulur. daha sonra tuz eklenir. Su ilave edilerek ele yapismayacak yumusak bir hamur elde edilir. Daha sonra uzeri ya bir kapakla yada folyoyla sarilarak 20 dk kadar mayalanmaya birakilir.

  • Genis bir tencerenin icine siviyag konulur, uzerine kiyma konulur, biraz pistikten sonra , sogan, biber, eklenir. iyicine kavrulan karisim uzerine salca eklenir, daha sonra domates, tuz ve baharatlar eklenir. Karisima 1 cay bardagi kadar su eklenir, pisirilir.

  • Pisen sicak karisima terayagi eklenir. karistirilarak eritilir. Dogranmis maydanozlarda eklenir. tencerenin agzi kapatilarak sicak kalmasi saglanir.

  • Mayalanan hamurlardan ceviz buyuklugunde kopartilarak tabak kadar acilip, yagsiz teflon tavada cevrilerek pisirilir. Pisen yufkalar tencerenin icine alinip kurumamasi icin kapagi kapatilir.

  • 1 kase yogurtun icine rendelenmis sarimsak konulur.

  • Butun yufkalar pistikten sonra, derin bir tepsinin icine yufkalardan biri alinip, uzerine sicak kiymali karisim konularak yayilir. Diger yufkalarda bitene kadar sirayla konulup, aralarina kiymalar konur.

  • Yufkalar 4 bolunerek, servis tabagina alinir. Sarimsakli yogurda batirilarak yenir.

Afiyet olsun.