2 Ocak 2011 Pazar

DOUGHNUT


Bu tarifi better homes and garden dergisinden denedim, sizlerede oneriyorum. Kizartma olmasina ragmen hic yag cekmeyen bir tarif.


Amerikan olculeriyle veriyorum ben tarifleri. 1 cup 227 gr. olarak alirsaniz tarif tutar.

3,5 (bardak)cup un
1 yemek kasigikabartma tozu
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi tuz
1/3 (bardak) cup sut
yarim (bardak)cup terayagi yada margarin (Turkiye iin eritilmis yarim margarin)
4 cirpilmis yumurta
2/3 (bardak) cup seker

Yapilisi:

1.Bir kabin icine un,kabartma tozu, tarcin ve tuz konularak karistirilir.Baska bir derin kabin icinede yumurta ve seker konularak 5 dk mikserle cirpilir.Uzerine sut ve tereyagi eklenip tahta kasik ile karistirilir. Unlu karisimda eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamur kivami biraz ele yapisacak gibi olur. Uzeri kapatilarak 2 saat bekletilir.

2.Bekleyen hamurun un serpilmis bir yuzeye alinir.1 cm kadar merdane yardimiyla acilir.Kucuk boy bir su bardagi kalip olarak kullanilir. ortasi icinde plastik gazoz kapaklarini kullanip doughnut sekli verilir. Ortalarindan ve kenarlarindan artan parcalarida yeniden hamuru acarak ayni islemi uygulayabilirsiniz.

3. Kizartma tenceresinde yada fritozde kizgin yagin icine hamurlari cok sikistirmadan atin. Hamurlarin kabaracagini goreceksiniz. Her yonunu 2 dk kizartin.
havlu pecetenin uzerine alarak fazla yaglarini alin. Soguyuncada uzerine pudra sekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

0 comments: