20 Ağustos 2008 Çarşamba

KARISIK KURU DOLMA


ICINDEKILER:
1 domates
1 biber
1 sogan
yarim demet maydonoz
2 su bardagi pirinc
250 gram kiyma
tuz
karabiber
pulbiber
2 yemek kasigitoz sumak
1 kase tane sumak
2 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag

disi icin;
15-20 kuru dolma
2 tane iri sogan
200 gram kadar asma yapragi

Yapilisi:

Orta boy bir tencerede su kaynatilarak, kuru dolma, sogan ve asma yapragi haslanir.
Sogan, biber, domates kucuk kucuk dogranir.Salca,dogranmis maydonoz,kiyma,yag ve baharatlar eklenerek karistirilir. Uzerine yikanmis pirinc eklenir.

ilk olarak bir sira sarma sarilir. kuru daha sonra dolmalar doldurularak bir sira daha yapilir.
Kuru soganlar ortadan boyuna kesilerek tek tek ayrilir. Iclerine karisimdan konur,biraz irice sarma gibi sarilir.Uzerine kalan malzemelerden doldurularak sarma tamamlanir.

Ayri bir yerde 2 kase kadar su kaynatilir. Bir kaba 1 kucuk kase tane sumak alinir. Uzerine kaynamis su ve biraz yag gezdirilen dolmalarin uzerine sumakli su dokulur.Dolmanin suyu en son dolma sinirina kadar olmalidir. Eger sumakli su eksik gelirse, normal suyla takviye edilerek ocaga konur. kaynadiktan sonra alti kisilir. yaklasik 1 saat pisirilir.

Afiyet olsun.

0 comments: