27 Ağustos 2008 Çarşamba

SIMIT


Tadi Turkiyedeki simitler gibi olmasada, memleketinden uzak olanlarin ozlemini giderecegini umuyorum. Ben bunu pizza tasinda(uzeri sirlanmamis kalin seramige benzeyen yuvarlak pisirme tasi) pisirdim, tadi cok lezzetli oldu. Sizin yoksa tepside de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1.5 bardak su
4.5 bardak un
2 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1,5 tatli kasigi tuz

Uzeri icin:

susam
yarim cay bardagi pekmez
1 caybardagi su

Yapilisi:

Maya, yarim bardak su ve seker ile bir kasenin icinde kabartilir. Kabaran maya hamur kabina alinarak yavas yavas un eklenir. geriye kalan suyla sert bir hamur yapilir. Hamurun uzeri kapatilarak iki kati olana kadar kabartilir. Bir kucuk tencerenin icinde pekmez ve su kaynatilir. 5 dk sogutulur. hamur 8-10 kadar parcaya ayrilir, simit sekli verilir. Pekmezli karisima tek tek batirilirak, susama bulanir. 220(425F) derecede uzeri kizarana kadar pisirilir.

Afiyet olsun,

1 comments:

kulkedisi dedi ki...

simitlerin cok guzel gozukuyor aysegul, ellerine saglik.mmmm mis gibi koktu burnuma simdi, sahura yapayim beri :) nevin