9 Ocak 2010 Cumartesi
HINDISTAN CEVIZLI REVANI
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
Yapilisi:
Oncelikle serbet icin, seker ve su 20 dk kadar derin bir tencerede kaynatilir. Uzerine limonsuyu eklenerek 5 dk daha pisirilerek, sogumaya birakilir.
yumurta ve seker mikserle beyaz olana kadar cirpilir. uzerine hindistan cevizi,yag, un ve kabartma tozu eklenerek karistirilir.Dikdortgen borcam yada orta boy yuvarlak tepsiye dokulur. 200 derecede ustu altinsarisi olana kadar pisirilir. Ortasina kurdan batirarak pisip pismedigini test edebilirsiniz.
firindan cikarilan revani 5 dk kadar bekletildikten sonra uzerine soguk serbet dokulur.
Ben icine cekilmis badem koydum, tavsiye ederim.
afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 comments:
Yorum Gönder