9 Ocak 2010 Cumartesi

HINDISTAN CEVIZLI REVANI


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi hindistancevizi
1 paket kabartma tozu

Serbeti icin:

2 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu

Yapilisi:

Oncelikle serbet icin, seker ve su 20 dk kadar derin bir tencerede kaynatilir. Uzerine limonsuyu eklenerek 5 dk daha pisirilerek, sogumaya birakilir.

yumurta ve seker mikserle beyaz olana kadar cirpilir. uzerine hindistan cevizi,yag, un ve kabartma tozu eklenerek karistirilir.Dikdortgen borcam yada orta boy yuvarlak tepsiye dokulur. 200 derecede ustu altinsarisi olana kadar pisirilir. Ortasina kurdan batirarak pisip pismedigini test edebilirsiniz.

firindan cikarilan revani 5 dk kadar bekletildikten sonra uzerine soguk serbet dokulur.
Ben icine cekilmis badem koydum, tavsiye ederim.

afiyet olsun....




0 comments: