Malzemeler:
3 yumurta
2 paket krem peynir
200-225 gr (8 oz) cig krema
1 su bardagi seker
3 corba kasigi un
1 oaket vanilya
alt icin:
1 paket burcak biskuvi
yarim paket petit beurre biskuvi
100 gram(1 stick) tereyagi
Uzeri icin:
200 gram kadar franbuaz(ahududu)
1 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi seker
Yapilisi:
bu tarifi yemekbahane`den yardim alarak yaptim.
- Biskuvileri rondodan gecirelim. terayagini erittikten sonra biskuvilere dokup yoguralim. yuvarlak kelepceli kaliba yayip, elimizle bastirdiktan sonra buzdolabinda bekletelim.
- Kalibin hertarafini aluminyum folyoyla kaplayalim.
- Yumurta ve sekeri mikserle cirpalim, icine krema, vanilya, unuda ekleyip cirpalim. en son krempeyniri de koyup miskerle dusuk hiza alip cirpmaya devam edelim.
- Iyicene karismis peynirli karisimi, buzdolabindan cikardigimiz kaliba dokelim. Firina isiya dayanikli bir kabin icine su koyalim.
- 200 derece(400 f) onceden istilmis firinda pisirmeye baslayalim, 15 dk bu isida pistikten sonra kademeli olarak isiyi dusurelim, uzeri altin sarisi olana kadar pisirelim, en son isi 100 derece(200 F) gibi oluyor.
- bir tencerenin icinde franbuazlar, seker, yarim caybardagi su eklerek pisirelim, uzerine nisasta eklerek kivam almasi saglayip altini kapatalim.
- Pisen cheesecake izgara usutunde soguyana kadar bekletilip, uzeri strec filmle kaplanarak buzdolabinda 4-5 saat bekletilir.
- isterseniz sade yada sicak franbuaz sosu uzerine dokulup tekrar sogutulduktan sonra servis yapilir.
0 comments:
Yorum Gönder