Malzemeler:
3 tane buyuk boy patlican yada 6 adet kucuk patlican
1 bardak sut
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 tatli kasigi tuz
Et icin:
500 gram dana eti yada istege gore kuzu eti
1 adet orta boy sogan
1 yemek kasigi salca
karabiler, kimyon
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
3 tane buyuk boy patlican yada 6 adet kucuk patlican
1 bardak sut
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 tatli kasigi tuz
Et icin:
500 gram dana eti yada istege gore kuzu eti
1 adet orta boy sogan
1 yemek kasigi salca
karabiler, kimyon
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
- Patlicanlar yikanir, firinda pisince patlamamis icin uzerine bicak yardimiyla 2-3 delik acilir. Firinin yalnizca izgara(broil) bolumu calistirilarak yaklasik yarim saat yumusayana kadar pisirilir. Pisirme asamasinda arada patlicanlar cevrilir.
- Etlerde kucuk kucuk dogranir.Ben kavurma kadar kucuk olmasini tercih ettim ama istege gore yapilabilir. Etler dograndiktan sonra eger tencereye cok az su konularak kisik ateste etler yumusayana kadar pisirilir. Etleri baska biryere alip kucuk kucuk dogranmis soganlar tereyagiyla pisirilir, uzerine salcada eklenip kavrulur. Etlerde eklenip iyicene kizartilir. uzerine baharatlar ve tuz eklenir.
- Pismis olan patlicanlarin kabuklari soyulur ve ezilir. Besamel sos icin tereyagi ertildikten sonra un konulup kavrulur, yavas yavas sut eklenir. Hazir olan besamel sosa patlicanlarda eklenip tuz konulur.
- Tabaga once besamel soslu patlican, daha sonra da ekler konulur. Pilavla servis yapilir.
Afiyet olsun.
0 comments:
Yorum Gönder