Malzemeler:
(Yaklasik30-35 adet )
1 su bardagi tahin
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi dovulmus ceviz
1 su bardagi sivi yag
4 su bardagi un
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapilisi:
Tahin, pudra sekeri, ceviz, ve siviyag kaba konup karistirilir. uzerine yavas yavas un eklenir, unun uzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir. unun yeterliligini anlamak icin elde bir parca hamur kopararak yuvarlanir, eger hamur dagilmiyorsa ve yeterli sertlikteyse hazir demektir.
Tepsiye parsoment kagidi serilerek 170( 370 F) yaklasik 25 dk uzerleri catlayana kadar pisirilir.
Pistikten sonra tepsiden almaya calismayin dagilir. Soguyup birbirini tuttugunda servis kabiniza alabilirsiniz.
Afiyet olsun....
5 Aralık 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 comments:
Yorum Gönder