Kek icin Malzemeler: (28 cm yuvarlak yada dikdortgen kek kalibi icin)
6 yumurta
6 kahve fincani tozseker
6 kahve fincani un
2 fincan yogurt
2 yemek kasigi siviyag
4 yemek kasigi kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 yemek kasigi kakao
Yapilisi:
firin 350(170) de onceden isitilir.
Un, kabartma tozu, vanilya, kakao iyice karistirilir.
oda sicakliginda beklemis yumurta ile seker kabarana kadar iyice cirpilir. uzerine kaynar su dokulup yeniden cirpilir.
siviyag ve yogurtta eklenip cirpilmaya devam edilir.
karisima unlu karisim eklenerek tahta kasik yardimiyla iyicene karistirilir.
yapacaginiz kek sekline gore ortaboy yuvarlak yada dikdortgen tepsiye kek karisimi dokulur. yaklasik 40-50 dk pisirilir. Kurdani ortaya batirma yontemiyle test edilir.
kekle krema arasina fistik ve franbuaz tavsiye ederim.
Kremasi:
4,5 su bardagi sut
3 yumurta
1,5 cay bardagi toz seker
2 tatli kasigi nisasta
1 cay bardagi un
2-3 kucuk parca damla sakizi
2 yemek kasigi tereyagi
Yapilisi:
Butun malzemeler tencelerenin icine alinarak karistirilir, orta derecede pisirilir. pistikten sonra icine tereyagi eklenip mikserle cirpilir. pistikten sonra kabuk tutmamasi icin uzeri kapatilir veya sik sik karistirilir.
Seker hamuru:
tarifini ayseyaman.blogspottan aldim, tesekkurler. Ordan detayina bakabilirsiniz.
Seker hamuru:
2 paket yaklasik 500 gram marshmallow
900 gram pudra sekeri
2-3 yemek kasigi su
kek 2-3 kata ayrilir, herkat sutle islatildiktan sonra aralarina krema konulur.
uzerlerine fistik ve franbuaz serpilir.
en ust kisminada krem santi veya coolwhip konulup iyicene sivanir. buzdolabinda 1 saat bekletildikten sonra hamurla kaplanir.
afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder