31 Ekim 2009 Cumartesi

KABAKLI TART (PUMPKIN PIE)








Bir onceki tarifte verdigim pismis balkabaklarini rondodan gecirerek degisik bir tatli yapacagim.

Bu tarifi Lafayetteki ingilizce hocam Janetten almistim, ilk yedigimde cok begenmistim. Umarim sizde begenirsiniz.

Bu tatlida evaporated milk kullaniliyor ama Turkiyede o
lmayabilir. Onun yerine 1 su bardagi sut ile 6 yemek kasigi sut tozu karistirilipyapilabilir yada sut tozunuzda yoksa 1 su bardagi yakladik 220 ml sut koyabilirsiniz. Evaporated milk buharlastirilmis sut demek anlam olarak, suyu azaltildigi icin daha yogun kivamli tartlarda ve paylarda daha iyi sonuc veriyor.



Tart hamurunun malzemeleri:
1,5 bardak un
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
yarim su bardagi siviyag
2 yemek kasigi sut










Yapilisi:


  • Un, seker ve tuz ile karistirilir, icine yag eklenip yogrulur. Enson sutte eklenip yumusak bir hamur elde edilir. Yaklasik yarim saat hamur bekletilir.
  • Tezgaha un serpilerek hamur yavas yavas merdane yardimiyla acilir.
  • Acilan hamur tart yapilacak kaliptan 2 cm buyuk olmasi gerekir.
    Kelepceli kaliba yada tart kalibina hamur konulup yanlari iyicene yapistirilir.
  • 170 derece yaklasik 15 dk pisirilir.
  • Tart hamuru pisme asamasinda kabak, yumurta,sut karisimi,tarcin,karanfil,zencefil, tuz cirpacakla cirpilir.
  • Hamur sekil alip cok az kizarinca firindan cikartilir. Hazirlanmis kabak karisimi icine dokulup 150 derece 35 dk pisirilir.
  • Tartin pisme asamasinda da yulaf ezmesi, tereyagi ve seker yogrulur.
  • Tartin ortasina kurdan batirarak pisip pismedigini test edebilrisiniz. Hamur yumusak olacak bayagi ama kurdana yapismayacak kivamda olmasi gerekir.
  • Eger istenilen kivama geldiyse uzerine yulaf karisimi serpilir. 10 dk daha pisirilir.
  • Daha sonra firin izgarasinda disarida soguyana kadar yarim saat bekletilir.
  • Soguyan tart en az iki saat buzdolabinda bekletilip, daha sonra servis yapilir.
Afiyet olsun....

0 comments: