Amerikada Turkiyedeki gibi surekli kabak bulamadigimiz icin Halloween zamani iyi bir firsat dedim. Burda herkesin yalnizca degisik surat sekilleri verdigi kabaklari yemek daha mantikli diye dusundum.
Malzemeler:
Orta boy kabak (yani kabuklari soyuldugunda net olarak 2 kilo kalmasi gerek)
3 bardak seker
ceviz
hindistan cevizi
Yapilisi:
Kabaklarin kabuklari soyulduktan sonra derin bir tencereye alinir. Uzerine yarim cay bardagi su konulur. Seker her 10 dakikada bir 3-4 yemek kasigi eklenerek yumusayana kadar pisirilir.
uzerine istege gore ceviz yada hndistan cevizi serpilerek afiyetle yenir.
Not: Amerikan kabaklarini geceden sekere yatirmak pek iyi sonuc vermiyor, lastik gibi kabak oluyor. Hemen azar azar seker konularak pisirmenizi tavsiye ederim.
0 comments:
Yorum Gönder