31 Ekim 2009 Cumartesi

KABAK TATLISI


Amerikada Turkiyedeki gibi surekli kabak bulamadigimiz icin Halloween zamani iyi bir firsat dedim. Burda herkesin yalnizca degisik surat sekilleri verdigi kabaklari yemek daha mantikli diye dusundum.



Malzemeler:

Orta boy kabak (yani kabuklari soyuldugunda net olarak 2 kilo kalmasi gerek)
3 bardak seker
ceviz
hindistan cevizi

Yapilisi:

Kabaklarin kabuklari soyulduktan sonra derin bir tencereye alinir. Uzerine yarim cay bardagi su konulur. Seker her 10 dakikada bir 3-4 yemek kasigi eklenerek yumusayana kadar pisirilir.
uzerine istege gore ceviz yada hndistan cevizi serpilerek afiyetle yenir.

Not: Amerikan kabaklarini geceden sekere yatirmak pek iyi sonuc vermiyor, lastik gibi kabak oluyor. Hemen azar azar seker konularak pisirmenizi tavsiye ederim.

0 comments: