6 Şubat 2009 Cuma

KOLAY PIZZA KANEPE


EV YAPIMI Pizza tarifime de bakabilirsiniz.

Gecenlerde bir italyan lokantasinda buna benzer birsey yemistim. aradan birkac gun gecince dayanamayip, denmeye karar verdim. orda yedigimle benim y
aptigimin tek farki, hamurunun ince acilmis ekmek hamuru olmasiydi. Biz milfoy hamurluyu da cok begendik, umarim sizde begenirsiniz.

Malzemeler:


1 paket milfoy hamuru
1 tatli kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi domates salcasi
2 adet domates
1 adet biber
250 gram rendelenmis kasar
tuz
feslegen
kekik
2 dis sarimsak

Yapilisi:

  • Milfoy hamurunu acipbicakla kare kare bolunur, tepsiye yerlestirilir. Catali dik batirarak hamurlarda aralikli delikler olusturulur.
  • Salcayi 1-2 kasik suyla inceltilir, uzerine sarimsaklari rendelenir.
  • Domates ve biberleri kucuk kucuk dogranir.
  • Milfoy hamurlarinin uzerine once once salcali karisim ince sekilde surulur. Daha sonra biber ve domatesler konur.
  • Kekik, feslegen,tuz serpilir.
  • Hazirlanan milfoy hamirlari, onceden 170(375 F) derecede isitilmis firina surulur. Milfoy hamurlari kabarmaya baslayinca uzerine kasar peynirleri de konulup, milfoy hamurlari altin rengi olana kadar pisirilir.

Afiyet olsun....

0 comments: