12 Şubat 2009 Perşembe

KOLAY SU BOREGI


Arnavut boregi tarifi de ilginizi cekebilir.


Bu tarifi Didem arkadasimdan aldim. Cok lezzetli oldu, sizinde denemenizi tavsiye ederim.Cig tortillalari Amerikada yasayanlar cesitli marketlerden kolayca bulabilir. Bulamayanlar yufka acip yapmak zorunda kalacaklar herhalde...

Malzemeler:

10 adet cig tortilla (uncooked flour tortillas)
100 gram tereyagi (eritilmis)
100 gram beyaz peynir(cottage cheese)
100 gram kasar peynir
yarim demet maydonoz

Yapilisi:

  • Derin bir tencerede su kaynatilir. Ayri bir tepsiyede soguk su konulur.
  • tortillalardan biri suya atilip 1-2 dk kaynatildiktan sonra soguk suya konulur.
  • Yuvarlak bir tepsiye suyu suzulen yufka konulur. arasina tereyagi surulur.
  • diger yufkalar icinde ayni ilem uygulanir.
  • 5 yufka haslandiktan sonra arasina beyaz peynir, kasar peynir ve maydonoz karisimi konulur.
  • uzerine diger haslanan yufkalarda konulur, aralari yine tereyagiyla yaglanir.
  • en ust yufkada yaglanir, 170 (375 F)derecede uzeri kizarana kadar pisirilir.

2 comments:

Adsız dedi ki...

muhtesem olmuslardi aysegul ellerine saglik ,siteni tevafuken gormustum artik yakin takipcinim haberin olsun
seglilerle selma

Adsız dedi ki...

Aysegul ellerine saglik
blogun ve yaptiklarin cok guzel,

Ayrica bizlerle paylastigin icinde sagol,

Senay