1 Şubat 2009 Pazar

KELEBEK YAS PASTA

Bu yaspastayi gecen yil kizimin ilk dogum gununde yapmistim. Keke kelebek seklini nasil verdigimi icin bir daha yaptigimda resimlerle destekleyecegim.

Daha degisik yaspasta da yapabilirsiniz, maymunlu yada ispanakli...(uzerine tiklarsaniz ornek gorebilirsiniz)

Malzemeler:

kek icin:

6 fincan un
6 fincan seker
6 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
islatmak icin sut yada meyve suyu

Kremasi icin:

4 su bardagi sut
3 kasik un
2 kasik nisasta
1 yemek kasigi nescafe
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyagi
Uzerini suslemek icin kakaolu krem santi
Arasina istege gore mevsim meyvesi

Yapilisi:
  • Firin 160 derece(350 F) ye ayarlanir. yuvarlak kek kalibi yaglanir.
  • 6 yumurta ve seker kar beyaz olana kadar mikserle cirpilir.
  • Cirpilan yumurta seker karisiminin uzerine un ilave edilir ve tahta kasikla karistirilir.
  • Kahve fincanin icine kabartma tozu konulur, uzerine limon suyu sikilarak kopurtulur. kopuren karisim unlu hamura dokulur.
  • Tahta kasik yardimiyla karistirilir.
  • Onceden isitilmis firinda pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin ortasina kurdan batirarak emin olunur.
  • Pisen kek 5 dk kadar sogumaya birakilir.Bicak islatilirak kek ortadan 2-3 parcaya bolunur.(kekin kabarmasina gore)
  • Daha sonra kek iki esit yarim daireye ayrilir, dairelerin yuvarlak uclari birbirine bakacak sekilde kesilen kekler yer degistirir.
  • Kelebegin seklini olusturmak icin, kenarlarda kalan duz bolumlerin orta kismindan ucgen parca cikartilir.
Kremasi icin:

  • Un, seker, nisasta, 3 bardak sut bir tencereye konularak karistirilirak pisirilir.Pisen kremanin icine kahve ve tereyagida eklenip mikserle cirpilir ve sogumaya birakilir.
  • Ayri bir yerde 1 bardak sut ve krem santi cirpilarak hazirlanir.
  • Kahveli krema keklerin arasina surulur. istege gore mevsim meyvesi konulur.
  • Krema butun katlara uygulanir.
  • Uzerine istenilen sekil verilerek kelebek olusturulur.

afiyet olsun...


0 comments: