Daha degisik yaspasta da yapabilirsiniz, maymunlu yada ispanakli...(uzerine tiklarsaniz ornek gorebilirsiniz)
Malzemeler:
kek icin:
6 fincan un
6 fincan seker
6 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
islatmak icin sut yada meyve suyu
Kremasi icin:
4 su bardagi sut
3 kasik un
2 kasik nisasta
1 yemek kasigi nescafe
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyagi
Uzerini suslemek icin kakaolu krem santi
Arasina istege gore mevsim meyvesi
Yapilisi:
- Firin 160 derece(350 F) ye ayarlanir. yuvarlak kek kalibi yaglanir.
- 6 yumurta ve seker kar beyaz olana kadar mikserle cirpilir.
- Cirpilan yumurta seker karisiminin uzerine un ilave edilir ve tahta kasikla karistirilir.
- Kahve fincanin icine kabartma tozu konulur, uzerine limon suyu sikilarak kopurtulur. kopuren karisim unlu hamura dokulur.
- Tahta kasik yardimiyla karistirilir.
- Onceden isitilmis firinda pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin ortasina kurdan batirarak emin olunur.
- Pisen kek 5 dk kadar sogumaya birakilir.Bicak islatilirak kek ortadan 2-3 parcaya bolunur.(kekin kabarmasina gore)
- Daha sonra kek iki esit yarim daireye ayrilir, dairelerin yuvarlak uclari birbirine bakacak sekilde kesilen kekler yer degistirir.
- Kelebegin seklini olusturmak icin, kenarlarda kalan duz bolumlerin orta kismindan ucgen parca cikartilir.
- Un, seker, nisasta, 3 bardak sut bir tencereye konularak karistirilirak pisirilir.Pisen kremanin icine kahve ve tereyagida eklenip mikserle cirpilir ve sogumaya birakilir.
- Ayri bir yerde 1 bardak sut ve krem santi cirpilarak hazirlanir.
- Kahveli krema keklerin arasina surulur. istege gore mevsim meyvesi konulur.
- Krema butun katlara uygulanir.
- Uzerine istenilen sekil verilerek kelebek olusturulur.
afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder