Malzemeler:
8 tane enginar(soyulmus, ayiklanmis)
1 adet patates
1 adet havuc
1 cay bardagi bezelye
1 cay bardagi kasar peyniri
1 kesme seker
1 yemek kasigi tuz
yarim limon suyu
Yapilisi:
8 tane enginar(soyulmus, ayiklanmis)
1 adet patates
1 adet havuc
1 cay bardagi bezelye
1 cay bardagi kasar peyniri
1 kesme seker
1 yemek kasigi tuz
yarim limon suyu
Yapilisi:
- Enginarlar soyulduktan sonra kararmamasi icin limon sikilmis suda bekletilir.
- Havuc ve patates kucuk zar buyuklugunde dogranir.Uzerine tuz, seker, karabiber eklenir.
- Taze bezelye kullanacaksaniz havuc ve patatesle enginarin yapilacagi tencerede cok az su konularak 10 dk kadar pisirilir. Eger konserve kullanacaksiniz enginarlarin uzerine sebzeler koyulacagi zaman ekleyebilirsiniz.
- Haslanan sebzeleri suzdukten sonra, tencerenin icine enginarlar butun olarak yerlestirilir. Ortalalarina sebzeler yerlestirilir. Kisik ateste enginarlar yumusayana kadar pisirilir.Uzerine kasar peyniri konularak eriyene kadar pisirmeye devam edilir. Isterseniz firinin ust bolumunu calistirarak kasarlari kizartadabilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder