1 yumurta
125 gram margarin veya tereyagi
1 cay bardagi siviyag
5 kasik yogurt
1 su bardagi pudra sekeri
5 kasik nisasta
1 paket kabartma tozu
3,5- 4 bardak un
ic malzemesi:
1 su bardagi ceviz ici
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tarcin
uzeri icin pudra sekeri
Yapilisi:
- Oda sicakliginda yumusamis olan tereyagi, siviyag, yumurta, yogurt iyicene karistirilir. Uzerine nisasta, kabartma tozu eklenir. unda yavas yavas eklenerek yumusak bir hamur elde edilir.
- Hamur 15 dk kadar dinlendirilir.
- ic malzemesi derin bir kaseye alinarak karistirilir.
- Dinlenmis hamurdan ceviz buyuklugunde kopartilarak, pogaca seklinde acilir.Icine hazirlanmis ceviz ici konulduktan sonra agzi kapatilip, yuvarlatilir.
- 5 dk onceden 170 derecede isitilmis firinda uzerleri pembelesene kadar pisirilir.
0 comments:
Yorum Gönder