Malzemeler:
1 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
100 gram kadar yagsiz kiyma
1 tane rendelenmis kuru sogan
1 tatli kasigi kuru reyhan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
6-7 adet kabak
yarim cay bardagi siviyag
3-4 dis sarimsak
uzeri icin yeteri kadar yogurt
sosu icin:
1 tatli kasigi pulbiber
1 yemek kasigi nane
2 yemek kasigi tereyagi
Yapilisi:
- Kabaklar kucuk kucuk dolma seklinde kesilir, icleri oyulur.
- Derin bir kabin icine kiyma, bulgur, rendelenmis sogan,yag ve baharatlar eklenerek yogrulur. Malzelerin birbiriyle tutmasi saglanir.
- Ic malzemesinin piserken dagilmamasi icin dolmanin icine konulacak malzeme elde biraz sikildiktan sonra oyulmus kabaklarin icine konur.
- Tencereye doldurulmus kabaklar agizlari yukari gelecek sekilde dizilir.Tencerenin dibine kabaklarin yarisina gelecek sekilde su konup, kisik ateste pisirilmeye birakilir.
- Ayri bir kapta sarimsakli yogurt hazirlanir.
- Sos icinde tereyagi eritildikten sonra, icine pulbiber ve nane eklenir.
- Servis tabagina pisen kabaklar alinir, uzerine once sarimsakli yogurt, sonrada sos dokulerek servis yapilir.
0 comments:
Yorum Gönder