Malzemeler:
6-7 adet orta boy patlican
200 gram kadar kusbasi et
2 kucuk boy domates
1 kucuk biber
1 kucuk sogan
1,5 yemek kasigi salca
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
kurdan
siviyag
Yapilisi:
- Patlicanlar boyuna 4-5 dilim cikacak sekilde uzunlamasina kesilir.Kizartilinca cok yag cekmemesi icin , tuzlu suyun icinde derin bir kapta bekletilir.
- Kusbasi etler cok kucuk olarak dogranir. tavaya aktarip uzerine su konularak pisirilir. Ayri bir yerde sogan, biber, domates kucuk kucuk dogranir.Etler yumusadiktan ve suyunu cektikten sonra,biraz siviyag eklenir. Sogan ve ve biber konularak kavrulur.
- Biber ve sogan pembelestikten sonra yarim kasik salca eklenir.Uzerine de 1 adet dogranmis domates eklenir. Pulbiber, karabiber, tuz konularak pisirilir.
- Patlicanlar suzulur, kagit peceteyle suyu alinir, pembelesene kadar kizartilir.
- Kizaran patlicanlar iki tane alinir. biri enine biri boyuna + seklinde konulur. Ortasina hazirladigimiz ic konularak, patlicanlarin uclari ortada birlestirilir.Pisirirken dagilmamasi icin uclari kurdanla tutturulur. Butun patlicanlar icin ayni uygulama yapilir. Uzerlerine birer dilim dometes eklenir.
- Hazirlanan islim kebaplari, tepsiye aktarilir.
- Uzerine 1 kasik salca, biraz karabiber, pulbiber ve yarim su bardagi su eklenerek sos hazirlanip tepsiye dokulur. 400 F(200 derece) de uzerindenki domatesler kizarana kadar pisirilir.
0 comments:
Yorum Gönder