Malzemeler:
3-4 adet kabak
1 adet rendelenmis sogan
2 yumurta
yarim dogranmis maydanoz
Istege gore dereotu
tuz
karabiber
nane
1-1,5 su bardagi siviyag
alabildigine un
Yapilisi:
- kabaklar ve sogan rendelenip suyu sikilir. derin bir kabin cine alinarak uzerine yumurta, mkaydanoz, baharatlar ve yarim cay bardagi sivi yag konulup karistirilir.
- Koyu kek kivami olana kadar yavas yavas un eklenir. Teflon tavanin dibine biraz yag konur. yag kizinca yemek kasigi kadar mucver tavaya konur, kasik yardimiyla inceltilir, orta isili ateste iki tarafi da pisirilir.Butun mucverler ayni sekilde pisirilir.
- Uzerine isterseniz sarimsakli yogurtla sos yapabilirsiniz, yada bizim gibi salatayla da tercih edebilirsiniz.
0 comments:
Yorum Gönder