20 Ocak 2009 Salı

KATIKLI DOLMA


Malzemeler:

1 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
100 gram kadar yagsiz kiyma
1 tane rendelenmis kuru sogan

1 tatli kasigi kuru reyhan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
1 tatli kasigi tuz
6-7 adet kabak
yarim cay bardagi siviyag

3-4 dis sarimsak
uzeri icin yeteri kadar yogurt


sosu icin:

1 tatli kasigi pulbiber
1 yemek kasigi nane
2 yemek kasigi tereyagi


Yapilisi:

  • Kabaklar kucuk kucuk dolma seklinde kesilir, icleri oyulur.
  • Derin bir kabin icine kiyma, bulgur, rendelenmis sogan,yag ve baharatlar eklenerek yogrulur. Malzelerin birbiriyle tutmasi saglanir.
  • Ic malzemesinin piserken dagilmamasi icin dolmanin icine konulacak malzeme elde biraz sikildiktan sonra oyulmus kabaklarin icine konur.
  • Tencereye doldurulmus kabaklar agizlari yukari gelecek sekilde dizilir.Tencerenin dibine kabaklarin yarisina gelecek sekilde su konup, kisik ateste pisirilmeye birakilir.
  • Ayri bir kapta sarimsakli yogurt hazirlanir.
  • Sos icinde tereyagi eritildikten sonra, icine pulbiber ve nane eklenir.
  • Servis tabagina pisen kabaklar alinir, uzerine once sarimsakli yogurt, sonrada sos dokulerek servis yapilir.
Afiyet olsun....

0 comments: