24 Ocak 2009 Cumartesi

EV YAPIMI PIZZA

Kolay pizza kanepe tarifime de bakabilirsiniz...

Italyan bir arkadasimdan ogrendigim sekilde yapilisini size tarif edecegim umarim begenirsiniz. Fotografi pek iyi cikmamis ama tadini begeneceginizden eminim, bir daha yaptigimda tekrar resim cekip koyacagim.

Malzemeler:

1 bardak su+sut karisimi
3 bardak un
2 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi zeytinyagi

Uzeri icin:

3-4 yemek kasigi domates salcasi
1bardak su
2 dis sarimsak
1 adet kucuk sogan
yarim kirmizi biber
yarim yesil biber
10 tane siyah zeytin
250 gram kadar kasar peyniri
sucuk
kekik
feslegen
karabiber
2 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi:

  • Un,tuz, seker, ve 2 yemek kasigi zeytiyagi karistirilir. uzerine maya eklenir, yavas yavas su eklenerek yumusak bir hamur elde edilir.eger zamaniniz yoksa 1 saat bekletmeniz yeterlidir. Ama arkadasimin onerisine gore hamur kapali bir kabin icine konup, uzerine nemli bir bez ortulur ve 1 gece buzdolabinda bekletilir. ertesi gibi kabarmis hamur alinir, normal sicakliga gelene kadar bekletilir, sonra tekrar yogrulur.
  • Ayri bir yerde salca suyla sos olacak sekilde inceltilir, icine rendelenmis sarimsak, feslegen, karabiber, kekik ve yag eklenir.
  • Hamur tezgahin ustune alinir, tezgaha un serpilerek merdane yardimiyla yuvarlak sekilde acilir.Tepsinin icine yagli kagit konulur. Hamur yagli kagidin ustune alinarak yerlestirilir,uzerine hazirlanmis sos surulur. Uzerine dogranmis biberler, sucuk,cekirdegi cikartilmis zeytin,sogan gelisi guzel serpistirilir. Firin 400(200derece) de onceden isitilir.
  • Pizza firina konulur, 15 dk kadar uzerindeki sos pisirilir . Sonra uzerine kasarda eklenerek 10 dk daha firinda tutulur.
Afiyet olsun....




0 comments: