12 Şubat 2009 Perşembe

SEFTALI KURABIYESI


ingilizce tarifi icin burayi tiklayin


Malzemeler:
2 stick (225) gram tereyagi yada margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi esmer toz seker(eger yoksa toz seker koyabilirsiniz)
1 su bardagi pudra seker
4-4,5 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 yumurta
1 paket vanilya

Sari ve kirmizi gida boyasi
Ortadan duzgunce kirilmis ceviz kabugu
Icine koymak icin badem taneleri
1 bardak toz seker uzerini suslemek icin

Kremasi icin:

2 bardak sut
2 kasik un
1 kasik nisasta
1 kasik terayagi
yarim su bardagi seker
1,5 yemek kasigi kakao

Bu krema yerine seftali receli, hurma ezmezi de konulabilir.

Yapilisi:

  • Oncelikle krema hazirlanir. un, seker,nisasta,sut, kakao karistirildiktan sonra pisirilir. Pistikten sonra icine tereyagi konulup mikserle 5 dk cirpilir.Sogumaya birakilir.
  • Kurabiye malzemeleri ise un, kabartma tozu ve vanilya haric guzelce karistirilir. Daha sonra icine un,vanilya ve kabartma tozu yavas yavas ilave edilerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartilarak yuvarlanir. Ortasina ceviz kabuklari cukur olustur mak icin bastirarak yerlestirilir. Ters cevrilerek tepsiye dizilir.

  • 170(375 F) derecede pembelesene kadar 20-30 dk pisirilir. Eger koyu renkli tepsiniz varsa dereceyi biraz daha dusuk kullanmanizi tavsiye ederim.
  • Soguduktan sonra ceviz kabuklari cikarilir.kenarlarini ayni seviyeye getirebilmek icin bicak yardimiyla duzeltebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin ortalarina krema konulur. Bademde eklenip iki kurabiye birbirine yapistirilir.
  • Ayri iki kasenin icine cok az su konularak sari ve kirmizi gida boyalarinin her birinden 5er damla suya eklenir.
  • Seftali sekli verilmis kurabiyeler biraz sari biraz kirmizi boyaya batirilir.
  • Boyaya batirilmis kurabiyeler daha sonra sekere batirilir.
  • Birlesim yerlerine yaprak konularak suslenir.

Afiyet olsun....



SEBZELI SOMON





Malzemeler:

3-4 dilim somon baligi
1 adet sogan
2-3 tane domates
1-2 dis sarimsak
1 tatli kasigi karabiber
1 demet maydonoz(balik kokusunu engeller)

Yapilisi:

  • Teflon bir tavanin icine somonlar konulur. uzerine tuz, karabiber serpilir.Soganlar iri iri dilimlenip baligin uzerine konulur.
  • Domatesler kup kup dogranip, soganlarin uzerine konulur.
  • Kisik ateste uzeri bir kapakla kapatilarak pisirilir.
  • Domatesler yumusadiktan sonra uzerine ince kiyilmis maydonoz konulup biraz daha pisirilir.

Afiyet olsun....

FIRIN POSETINDE CUPRA




Basit ve lezzetli bir balik tarifi....

Malzemeler:
3 adet cupra
1 tatli kasigi kekik
2-3 defne yapragi
1 cay kasigi karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz
1 adet firin poseti
yarim limon

Yapilisi:

  • zeytinyagi,tuz, kekik, defne yapragi, karabiber karistirilir.
  • baliklar yikandiktan sonra uzerine 2-3 cizik acilir. baliklarin icine disina yag karisimi surulur.
  • Firin poseti unlandiktan sonra icine baliklar dizilir.
  • limonlar dilimlendikten sonra, baliklarin uzerine yerlestirilir.
  • 160(350F) derecede uzerleri kizarana kadar pisirilir.
  • Afiyet olsun.....

KOLAY SU BOREGI


Arnavut boregi tarifi de ilginizi cekebilir.


Bu tarifi Didem arkadasimdan aldim. Cok lezzetli oldu, sizinde denemenizi tavsiye ederim.Cig tortillalari Amerikada yasayanlar cesitli marketlerden kolayca bulabilir. Bulamayanlar yufka acip yapmak zorunda kalacaklar herhalde...

Malzemeler:

10 adet cig tortilla (uncooked flour tortillas)
100 gram tereyagi (eritilmis)
100 gram beyaz peynir(cottage cheese)
100 gram kasar peynir
yarim demet maydonoz

Yapilisi:

  • Derin bir tencerede su kaynatilir. Ayri bir tepsiyede soguk su konulur.
  • tortillalardan biri suya atilip 1-2 dk kaynatildiktan sonra soguk suya konulur.
  • Yuvarlak bir tepsiye suyu suzulen yufka konulur. arasina tereyagi surulur.
  • diger yufkalar icinde ayni ilem uygulanir.
  • 5 yufka haslandiktan sonra arasina beyaz peynir, kasar peynir ve maydonoz karisimi konulur.
  • uzerine diger haslanan yufkalarda konulur, aralari yine tereyagiyla yaglanir.
  • en ust yufkada yaglanir, 170 (375 F)derecede uzeri kizarana kadar pisirilir.

6 Şubat 2009 Cuma

KOLAY PIZZA KANEPE


EV YAPIMI Pizza tarifime de bakabilirsiniz.

Gecenlerde bir italyan lokantasinda buna benzer birsey yemistim. aradan birkac gun gecince dayanamayip, denmeye karar verdim. orda yedigimle benim y
aptigimin tek farki, hamurunun ince acilmis ekmek hamuru olmasiydi. Biz milfoy hamurluyu da cok begendik, umarim sizde begenirsiniz.

Malzemeler:


1 paket milfoy hamuru
1 tatli kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi domates salcasi
2 adet domates
1 adet biber
250 gram rendelenmis kasar
tuz
feslegen
kekik
2 dis sarimsak

Yapilisi:

  • Milfoy hamurunu acipbicakla kare kare bolunur, tepsiye yerlestirilir. Catali dik batirarak hamurlarda aralikli delikler olusturulur.
  • Salcayi 1-2 kasik suyla inceltilir, uzerine sarimsaklari rendelenir.
  • Domates ve biberleri kucuk kucuk dogranir.
  • Milfoy hamurlarinin uzerine once once salcali karisim ince sekilde surulur. Daha sonra biber ve domatesler konur.
  • Kekik, feslegen,tuz serpilir.
  • Hazirlanan milfoy hamirlari, onceden 170(375 F) derecede isitilmis firina surulur. Milfoy hamurlari kabarmaya baslayinca uzerine kasar peynirleri de konulup, milfoy hamurlari altin rengi olana kadar pisirilir.

Afiyet olsun....

1 Şubat 2009 Pazar

KELEBEK YAS PASTA

Bu yaspastayi gecen yil kizimin ilk dogum gununde yapmistim. Keke kelebek seklini nasil verdigimi icin bir daha yaptigimda resimlerle destekleyecegim.

Daha degisik yaspasta da yapabilirsiniz, maymunlu yada ispanakli...(uzerine tiklarsaniz ornek gorebilirsiniz)

Malzemeler:

kek icin:

6 fincan un
6 fincan seker
6 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
islatmak icin sut yada meyve suyu

Kremasi icin:

4 su bardagi sut
3 kasik un
2 kasik nisasta
1 yemek kasigi nescafe
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi tereyagi
Uzerini suslemek icin kakaolu krem santi
Arasina istege gore mevsim meyvesi

Yapilisi:
  • Firin 160 derece(350 F) ye ayarlanir. yuvarlak kek kalibi yaglanir.
  • 6 yumurta ve seker kar beyaz olana kadar mikserle cirpilir.
  • Cirpilan yumurta seker karisiminin uzerine un ilave edilir ve tahta kasikla karistirilir.
  • Kahve fincanin icine kabartma tozu konulur, uzerine limon suyu sikilarak kopurtulur. kopuren karisim unlu hamura dokulur.
  • Tahta kasik yardimiyla karistirilir.
  • Onceden isitilmis firinda pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin ortasina kurdan batirarak emin olunur.
  • Pisen kek 5 dk kadar sogumaya birakilir.Bicak islatilirak kek ortadan 2-3 parcaya bolunur.(kekin kabarmasina gore)
  • Daha sonra kek iki esit yarim daireye ayrilir, dairelerin yuvarlak uclari birbirine bakacak sekilde kesilen kekler yer degistirir.
  • Kelebegin seklini olusturmak icin, kenarlarda kalan duz bolumlerin orta kismindan ucgen parca cikartilir.
Kremasi icin:

  • Un, seker, nisasta, 3 bardak sut bir tencereye konularak karistirilirak pisirilir.Pisen kremanin icine kahve ve tereyagida eklenip mikserle cirpilir ve sogumaya birakilir.
  • Ayri bir yerde 1 bardak sut ve krem santi cirpilarak hazirlanir.
  • Kahveli krema keklerin arasina surulur. istege gore mevsim meyvesi konulur.
  • Krema butun katlara uygulanir.
  • Uzerine istenilen sekil verilerek kelebek olusturulur.

afiyet olsun...