Herkesin klasik icli kofte diye bildigi bizim yoremizde de bilinen ismi orok`un tarif sirasi geldi. Surekli tarif talebi aliyorum ama bulguru Amerikada olmadigi tam istediginiz sonucu alamayabilirsiniz. ben heryil Turkiyeden yanimda ozel icli koftelik bulgur getiriyorum, ama size burada da yapabileceginiz bir tarif verecegim.
Malzemeler:
Disi icin:
1,5 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
1,5 bardak irmik
2 yemek kasigi kisnis
1 yumurta
yeteri kadar su
2 patates yada 200 gram kadar yagsiz kiyma
Ici icin:
1 kilo(2 pound kadar) kiyma
4 tane sogan
3 yemek kasigi tereyagi
tuz
karabiber
pulbiber
maydanoz
kizartmak icin yag
Yapilisi:
- Derin bir tepsinin icinde irmik ve bulgur karistirilir, uzeri biraz islatilarak 1 saat kadar bekletilir.
- Eger patatesli dis hamur yapilacaksa patatesler haslanir, rendelenir.
- Icine karabiber, pulbiber, tuz eklenmis kiyma derin bir tencerede ince ince dogranmis soganlar ile birlikte suyunu cekene kadar pisirilir.
- Daha sonra tencerenin alti kapatilir, tereyagi konur. Dogranmis maydonozlarda kiyma biraz soguduktan sonra eklenir.
- Bekletilmis bulgurlarin uzerine kisnis, 1 kasik tuz, haslanmis patates yada tercihe gore kiyma konularak hamur az az su konularak yogrulur. Yogurma islemi yaklasik yarim saat surebilir.
- Bulgur karisimi cok iyi yogrulmalidir ve birbirini iyice tutmalidir.
- Hamuru ceviz buyuklugunde kopartip, avucunuzun icine alin, diger elinizin isarek parmagiyla cevirerek hamurun ortasini delmeden acin.
- Daha sonra ortasina kiymali karisimdan koyun, uzerinde kapatmak icin biraz bosluk birakin.
- Sonra uclarini birlestirip yuvarlayin, diger elinizin yardimiyla yarin daire sekli verin. Isterseniz baska sekillerde de yapabilirsiniz.
- Kizartmak icin yagi kizdirin. icli kofteler birbirine cok degmeyecek sekilde tencereye aralikli olarak koyup pisirin.
1 comments:
hem kurabiyeden hem de icli kofteden tadan sansli gruptanim.Hepsi de superdi.Ellerine saglik...
Didem
Yorum Gönder