11 Eylül 2008 Perşembe

CEVIZLI HASHASLI LOKUM


Isminin lokum olduguna aldanmayin, cevizli acma yada corek diyebilirsiniz.

Malzemeler:

3,5 bardak un
1,5 bardak sut
yarim caybardagi sivi yag
1,5 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi maya

ic malzemesi:

4 yemek kasigi hashas+1 yemek kasigi sivi yag ile inceltilecek
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi cekilmis ceviz

uzerine:

1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt



Yapilisi:

Hamurunu ekmek hamuru gibi yoguruyoruz. Yumusak bir hamur elde edildikten sonra yarim saat kadar dinlenmeye birakiyoruz. sonra 6-8 bezeye ayrirarak ustlerini kurumasin diye kapatiyoruz. Bezeleri merdane yardimiyla aciyoruz. yufkanin her tarafini sivi yag ince bir tabaka halinde yagliyoruz. Uzerine hashas surup,ceviz serpiyoruz. Sonra yufkanin bir ucundan baslayarak doluyoruz.Uzun halde dolanan yufka 4 esit parcaya bolunerek acma yapar gibi sekil verilerek tepsiye diziyoruz, butun bezeler icin ayni islemi uyguluyoruz.

Kabarmasi icin yarim saat bekletiyoruz. Daha sonra yumurta ve yogurdu cirparak uzerine surup, 400 F(200 derece) uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun....



0 comments: