Bu kurabiyeyi Martha Stewart`in programinda gorup cok begenmistim. Kurabiye hamuru 4 gun kadar buzdolabinda 3 ayda buzlukta saklanabilmesi butun bayanlara buyuk kolaylik saglayacaktir.Ortalama 36 tane kurabiye cikmaktadir.
Malzemeler:
1 paket sana yagi(2 stick tereyagi)
1 su bardagi pudra sekeri
bir tutam tuz
1 paket vanilya
2 yemek kasigi yogurt
2-2,5 bardak un
yarim bardak cekilmis fistik
yarim bardak kuru uzum
Yapilisi:
- Mikserle yag, tuz seker,yogurt cirpilir.Daha sonra mikser dusuk devire alinarak un yavas yavas ilave edilir, yumusak bir hamur elde edilir.Icine kuru uzum eklenir.
- Hamur ikiye ayrilarak yagli kagida konur.rulo seklinde sarilir, eger sekil veremezseniz biraz un serpipte sarabilirsiniz.Sekil alan hamur acilarak, yagli kagida cekilmis fistik konur.Yeniden rulo yapilarak hertarafi fistikli olacak sekilde tekrar edilir.
- Diger yarim kalan hamura isterseniz kuru kayisida eklenrek degisik cesit yapilabilir.
- Eger kurabiye hemen pisirilecekse yagli kagidin kenarlari iyice burularak dolapta 1 saat kadar bekletildikten sonra pisirilir.
- Sertlesmis olan hamur 1 parmak kalinliginda kesilerek 150 (350 F) derecede 15-20 dk kadar pisirilir. Daha sonra telin uzerine alinarak sogutulur.
0 comments:
Yorum Gönder