9 Eylül 2008 Salı

KUZU BUTLU PILAV


Ramazan yemeginden cekilen bir resim oldugundan cok iyi gorunmesede tadini begeneceginize eminim.Misafir sayiniza gore kuzu kol veya but olarak pisirebileceginiz kolay bir et yemegi tarifi verecegim.


Malzemeler:

1 kuzu butu
3-4 dis sarmisak
zeytinyagi
yenibahar
tuz
karabiber

Yapilisi:

  • Kuzu butu bir kac yerinden bicak yardimiyla icine sarimsak sigacak kadar kucuk kucuk delinir. deliklere yenibahar,karabiber,tuz karisimi surulur. iclerine de sarimsak batirilir.
  • Eger et boyutunda tencereniz yoksa eti alinca iki parcaya boldurebilirsiniz. et tencereye alinip kizdirilmis yagla disi biraz kizartilir.
  • Uzerine 1 cay bardagi kadar su konup alti kisilir, yaklasik 3 saat etler kemiklerden ayrilana kadar pisirilir.
  • Daha once hazirladiginiz pilavin ustune etleri didikleyip koyun.
Afiyet olsun...

0 comments: