Ramazan yemeginden cekilen bir resim oldugundan cok iyi gorunmesede tadini begeneceginize eminim.Misafir sayiniza gore kuzu kol veya but olarak pisirebileceginiz kolay bir et yemegi tarifi verecegim.
Malzemeler:
1 kuzu butu
3-4 dis sarmisak
zeytinyagi
yenibahar
tuz
karabiber
Yapilisi:
- Kuzu butu bir kac yerinden bicak yardimiyla icine sarimsak sigacak kadar kucuk kucuk delinir. deliklere yenibahar,karabiber,tuz karisimi surulur. iclerine de sarimsak batirilir.
- Eger et boyutunda tencereniz yoksa eti alinca iki parcaya boldurebilirsiniz. et tencereye alinip kizdirilmis yagla disi biraz kizartilir.
- Uzerine 1 cay bardagi kadar su konup alti kisilir, yaklasik 3 saat etler kemiklerden ayrilana kadar pisirilir.
- Daha once hazirladiginiz pilavin ustune etleri didikleyip koyun.
0 comments:
Yorum Gönder