Malzemeler:
1 adet kirmizi lahana
3-4 kasik mayonez
1 kase yogurt
2-3 dis sarimsak
tuz
1 litre kaynamis su
1 cay bardagi sirke
Yapilisi:
1 adet kirmizi lahana
3-4 kasik mayonez
1 kase yogurt
2-3 dis sarimsak
tuz
1 litre kaynamis su
1 cay bardagi sirke
Yapilisi:
- Kirmizi lahananin dis kabuklari ayiklanarak, ortadan ikiye kesilir. ortasindaki beyaz kok bolumu bicakla kesilerek cikartilir.
- Lahanalar cok ince oalcak sekilde uzun uzun dogranir. uzerine 1 yemek kasigi tuz konularak lahanalar yumusayana kadar elle ovulur.
- Daha sonra uzerine kaynamis su dokulerek yarim saat kadar bekletilir, daha da yumusamasi saglanir. Suyu suzulerek uzerine sirke eklenip kabin agzi kapatilarak dolapta bir gece bekletilir.
- Ertesi gun sirkesi de suzulerek, uzerine rendelenmis sarimsak, yogurt ve mayonez eklenir. salataniz hazirdir.
Afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder