1 Mart 2009 Pazar

KIRMIZI LAHANA SALATASI


Malzemeler:

1 adet kirmizi lahana
3-4 kasik mayonez
1 kase yogurt
2-3 dis sarimsak
tuz
1 litre kaynamis su
1 cay bardagi sirke

Yapilisi:


  • Kirmizi lahananin dis kabuklari ayiklanarak, ortadan ikiye kesilir. ortasindaki beyaz kok bolumu bicakla kesilerek cikartilir.
  • Lahanalar cok ince oalcak sekilde uzun uzun dogranir. uzerine 1 yemek kasigi tuz konularak lahanalar yumusayana kadar elle ovulur.
  • Daha sonra uzerine kaynamis su dokulerek yarim saat kadar bekletilir, daha da yumusamasi saglanir. Suyu suzulerek uzerine sirke eklenip kabin agzi kapatilarak dolapta bir gece bekletilir.
  • Ertesi gun sirkesi de suzulerek, uzerine rendelenmis sarimsak, yogurt ve mayonez eklenir. salataniz hazirdir.

Afiyet olsun....

0 comments: