1 Mart 2009 Pazar
KOLAY TAVUK SIS
Bu tarifi ozellikle et yemegi sevmeyen cocuklara deneyebilirsiniz. Etlerin sislere takili olmasi cocuklari cezbediliyor ve de onlara ilginc geliyor. Gogus etini benim gibi sevmeyenlerde bu sekilde yaparlarsa zevkle yiyebilirler.
Malzemeler:
1 parca gogus eti(yaklasik 3 sis cikiyor)
kekik
tereyagi
karabiber
pulbiber
cop sis
Yapilisi:
Gogus etleri kucuk kucuk dogranir.cop sise dizilir. Daha sonra uzerlerine biraz zeytinyagi gezdirilir. tuz, istege gore baharatlar serpilir. Yarim saat kadar bekletilirse daha yumusak olur.
Daha sonra izgara tavaya biraz tereyagi eklenerek yavas yavas pisirilmeye birakilir.
Iki tarafida cevrilerek esit sekilde kizarana kadar pisirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 comments:
Yorum Gönder