22 Mart 2009 Pazar

KUNEFE



Malzemeler:

Yarim kilo tel kadayif (Amerikada olanlar icin bir kutu kataifi)

200 gram tereyagi
1 yemek kasigi pekmez
300 gram tuzsuz peynir(sweet cheese)










Serbeti icin:


2 bardak su
2,5 bardak seker

ceyrek limon suyu





Yapilisi:

  • Oncelikle derin bir tencerede seker ve su konularak serbet orta ateste kaynamaya birakilir, yaklasik 15 dk da bekledikten sonra limon suyu sikilir.Limon sikildiktan 5 dk sonra serbet kapatilip sogumaya birakilir.
  • Kadayiflar bicak yardimiyla kucuk kucuk dogranir.
  • Tereyagindan 1 yemek kasigi ayrilarak geriye kalan tereyagi eritilir. Dogranmis kadayiflarin uzerine bosaltilir, kadayiflara yag iyice karistirilarak yedirilir.
  • Kunefe tepsisine yada yuvarlak bir tepsiye ayirdigimiz bir kasik erimemis tereyagi ve 1 kasik pekmez esit olarak el yardimiyla surulur.Yaglanmis kadayiflarin yarisi tepsinin dibine yerlestirilir. uzerine elle ufalanmis kadayifin uzerine dosenir. Tepsinin kenarinda 1 cm kalacak sekilde yerlestirirseniz peynir tepsi disina akmaz.
  • Daha sonra kalan kadayiflarda peynirin uzerine yerlestirilir. El yardimiyla iyice bastirilir. Tepsi buyuklugunde bir tencere yada kap bulursaniz kadayiflarin uzerine bastirarak birbirini iyicene tutmasini saglayin.
  • Kisik atesin uzerinde alt kismi yarim saat kadar, ust kismi da 20 dk kadar pisirilir.
  • Pisen kunefe 5 dk bekletildikten sonra uzerine soguk serbet kasik yardimiyla yavas yavas yedirilir.
  • Uzerine cekilmis antep fistigi serpilerek servis yapilir.
Afiyet olsun...

1 comments:

Emel dedi ki...

Merhaba Aysegul. Mutfak sirlarini bizimle paylastigin icin tesekkurler :) Kolay gelsin daha nice tariflere insallah....