Malzemeler:
2 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
1,5-2 su bardagi su
1 adet kuru sogan
2-3 dis sarimsak
2 tatli kasigi kuru nane yada yarim demek taze nane
2 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi reyhan
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi tuz
1 demet taze sogan
yarim demet maydonoz
1 yemek kasigi nar eksisi
1 limon suyu
1 domates
Yapilisi:
2 su bardagi cigkoftelik ince bulgur
1,5-2 su bardagi su
1 adet kuru sogan
2-3 dis sarimsak
2 tatli kasigi kuru nane yada yarim demek taze nane
2 tatli kasigi pulbiber
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi reyhan
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi tuz
1 demet taze sogan
yarim demet maydonoz
1 yemek kasigi nar eksisi
1 limon suyu
1 domates
Yapilisi:
- 2 bardak su kaynatilir. Bulgur genis bir kabin icine alinir. Uzerine once 1,5 bardak su eklenerek uzeri kapatilarak yarim saat kadar sismeye birakilir. Yarim saat sonra bulgurlarin durumuna bakilarak eger tam sismediyle geriye kalan yarim bardak suda eklenir.
- Yesil sogan, maydanoz, taze nane kucuk kucuk dogranir.
- Tavaya zeytinyagi konur, uzerine ince ince dogranmis kuru sogan konulup kavrulur. soganlar pembelestikten sonra biber salcasi ve domates salcasi eklenip 5 dk daha pisirilir. sonra uzerine karabiber, pulbiber, kurunane, reyhan,tuz ve kisniste konulur.
- Salcali karisim bulgurlu karisima dokulerek elle yogrulur. Limon suyu, nar eksisi konulur. yesil, sogan, maydonozda konulup, sarimsakta rendelenip karistirilir.
- En son uzerine dogranmis domateste konulup son olarak karistirilir.
Afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder