Icindekiler:
- 4 bardak un
- 1.5 bardak su
- 2 tatli kasigi tuz
- 1 kasigi seker
- 2 tatli kasigi kuru maya
- 2 kasik zeytinyagi
- 1 yumurta sarisi
- 1cay bardagi ayran
- yarim kilo kusbasi et
- 1 domates
- 1 sogan
- tuz
- karabiber
- Uzeri icin kasar rendesi
- Kusbasilik et, domates ve sogan kucuk kucuk dogranir.Icine karabiber ve tuz eklenir.
- 1 kasik seker, maya ve biraz su ile maya 10 dk bekletilerek kabartilir. Daha sonra bir kabin icne yag, tuz ve un eklenir, yavas yavas su eklenerek orta yumusaklikta bir hamur yapilir. hamurun uzeri kapatilir, 1 saat kadar bekletilir. Sonra hamur kucuk bezelerek ayrilir.
- Bezeler 10 dk bekletilir. merdane yardimiyla acilir, kenarlarindan 1 cm kalacak sekilde icine harc konur. Daha sonra kenarlar kivrilarak hamura biraz yapistirilir. Uzerinede kasar peyniri serpilir.
- Kenarlarina 1 caybardagi ayranla yumurta sarili cirpilip surulur.
- 200 derecelik firinda pisirilir.
Afiyet olsun...
0 comments:
Yorum Gönder