Icindekiler:
3 yemek kasigi eritilmis margarin
1bardak esmer toz seker
1 tatli kasigi karbonat
1 bardak un
yarim cay kasigi tuz
1 tatli kasigi tarcin
yarim su bardagi ceviz
meyve olarak tercige gore 4 seftali, 4 elma, yada yarim kilo kayisi olabilir.
6 yemek kasigi oda sicakliginda margarin
1 yumurta
yarim bardak krema
Yapilisi:
- Eritilmis yagla kek kalibi yaglanir. uzerine yarim bardak esmer seker serpilir. Meyveler dilimlerek tepsinin icine her tarafini kaplayacak sekilde dizilir.
- bir kapta karbonat, 1 bardak un, tuz tarcin, ceviz karistirilir.
- Ayri bir kapta da 6 kasik tereyagi ile yarim bardak seker cirpacakla cirpilir.
- Icine yumurta eklenir cirpilir.
- kremada eklenip karistirilir.
- uzerine unlu karisim bosaltilarak iyice karistirilarak, meyveli kek kalibina bosaltilip, uzeri duzeltilir.
- 140 derecede yaklasik 45 dk pisirilir. 5 dk beklendikten sonra pasta tabagina ters cevrilerek servis yapilir.
0 comments:
Yorum Gönder