26 Temmuz 2008 Cumartesi

MEYVELI TERS-DUZ KEKI

Burdaki adi inside-down cake olan tarifi sizinle paylasmak istiyorum.


Icindekiler:

3 yemek kasigi eritilmis margarin
1bardak esmer toz seker
1 tatli kasigi karbonat
1 bardak un
yarim cay kasigi tuz
1 tatli kasigi tarcin
yarim su bardagi ceviz
meyve olarak tercige gore 4 seftali, 4 elma, yada yarim kilo kayisi olabilir.
6 yemek kasigi oda sicakliginda margarin
1 yumurta
yarim bardak krema

Yapilisi:

  • Eritilmis yagla kek kalibi yaglanir. uzerine yarim bardak esmer seker serpilir. Meyveler dilimlerek tepsinin icine her tarafini kaplayacak sekilde dizilir.
  • bir kapta karbonat, 1 bardak un, tuz tarcin, ceviz karistirilir.
  • Ayri bir kapta da 6 kasik tereyagi ile yarim bardak seker cirpacakla cirpilir.
  • Icine yumurta eklenir cirpilir.
  • kremada eklenip karistirilir.
  • uzerine unlu karisim bosaltilarak iyice karistirilarak, meyveli kek kalibina bosaltilip, uzeri duzeltilir.
  • 140 derecede yaklasik 45 dk pisirilir. 5 dk beklendikten sonra pasta tabagina ters cevrilerek servis yapilir.

0 comments: