6 Temmuz 2008 Pazar

ARNAVUT BOREGI


icindekiler:
  • 4 bardak un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • su
  • 1 adet eritilmis margarin
patlicanli harc:

  • 4 adet patlican
  • 1 adet sogan
  • 1 sivri biber
  • 1 domates
  • tuz
  • karabiber
  • 2 yemek kasigi siviyag
peynirli yogurtlu harc:
  • 1 kase yogurt
  • 3 yumurta
  • 200 gram peynir
pirasali harc:
  • yarim kilo pirasa
  • 1 adet sogan
  • tuz
yapilisi:

Un ve tuz karistirilir, uzerine yavas yavas su eklenerek yumusak bir hamur yapilir. Yarim saat dinlendirilir. dinlenen hamurlar iki esit parcaya
,sonrada herbiri 10 ayri kucuk hamura bolunur. Acilan hamurlar bir yemek kasigi kadar eritilmis margarinle yaglanir . Yagli bolumler ustuste gelecek sekilde bir hamur digerinin uzerine kapatilir. Daha sonra kapatilan hamurun ust kismida yaglanir. Yani acilan yufkalarin her iki yuzu yaglanacak sekilde ustuste kapatilir. En son yufkanin ustu yaglanmaz.yufkalar iyice birbirine birlestirilir, bir kosede bekletilir.

Diger kalan hamurlar icine ayni islem uygulanir. 15 dk bekledikten sonra merdaneyle, birlestirilmis yufkalar tek yufka olacak sekilde acilir. Tepsi margarinle yaglanir. acilan ilk yufka tepsiden biraz tasacak sekilde olmalidir.Acilan yufkanin ust kismi tepsinin altina gelecek sekilde konur.

Daha sonra icine harc konur.Diger yufkada acilip harcin ustune konur.Kenarlari birbirine yapistirilarak kivrilir,uzerine yag surulur.200 derecelik firinda pisirilir.
  • Patlicanli harc hazirlanirken; once sogan, biber kucuk kucuk dogranip kavrulur. daha sonra patlican ve domatesler zar kadar dogranir. Once patlican daha sonrada domates ve cok az su eklenerek pisirilir. Tuz ve karabiler eklenir.
  • Pirasali harc ise once sogan kavrulur. Sonra ince ince dogranan pirasalar, tuz ve karabiber konularak pisirilir.
  • Yogurtlu peynirli harcta ise, 1 kase yogurtla, 3 adet yumurta iyice cirpilir. Icine beyaz peynir eklenir.

0 comments: