26 Temmuz 2008 Cumartesi

KARAMELLI EKMEK TATLISI

Bu keke benzeyen tarifi ilk Amerikaya geldigimde hocamin evinde yemis, cok begenmistim.Resimleri yavas yavas yapip ekleyecegim. Malum hepsini yaparsak obez olabiliriz.

Icindekiler:

8 yumurta
1,5 bardak seker
2 bardak sut
2 bardak krema
yarim tatli kasigi tuz
1 cay kasigi sirke
1 tane odun ekmegi(fransiz ekmegi)
1 vanilya
3 yemek karigi tereyagi

Yapilisi:

  • Yumurta ve 1/2 bardak seker birlikte cirpilir.
  • Sut,krema ve tuz karisima eklenir, cirpilir.
  • Ekmek 1,5 cm kalinliginda kuplere bolunur.
  • Hazirlanan karisimin icine eklenip, karisimi cekene kadar bekletilir.
  • Ufak bir tencerede yarim bardak su, sirke, bir bardak seker agdalasana kadar kaynatilir. ocagin alti kisilarak uzerine ceyrek bardak soguk su konur alti kapatilir.
  • Orta boy yuvarlak kek kalibina serbet dokulur. butun kenarlarinada gezdirilerek donmasi beklenir. sonra yalnizca kenar tarafina oda sicakligindaki tereyagi surulur.
  • Icine ekmekli karisim dokulur.
  • Uzerine parsoment kagidi konulur.
  • Buyuk bir tepsinin icine kaynamis su konulur. icine kek kalibi oturtulur.
  • 150 derecede yaklasik 1 saat pisirilir.
  • Pistikten sonra 5 dk beklenir. duz bir pasta tabagina ters cevrilerek bosaltilir.
afiyet olsun....

0 comments: