Sutlac tarifi annemin tarifidir, genelde o herseyi goz karari yapar, ben kendimce olcmeye calisiyorum. Annem pek firinda yapmazdi, bende firinda denedim gercekten cok begendim.
Icindekiler:
1 kilo sut
1 bardak seker
1 vanilya
1 cay bardagi pirinc
1 yumurta sarisi
Yapilisi;
- 1 kilo sut kaynatilir, kaynayan sutun icerisine yikanmis pirinc eklenir.
- Pirincler iyice yumusadiktan sonra seker ile vanilya eklenir. Sut pirincin nisastasiyla koyulasana kadar kaynatilir.pirincler iyice pisince sutlac hazir demektir.
- Hazir olan sutlaclar kaplara bosaltilir. 5-6 yemek kasigi sutlac kaseye alinip iliklasmasi beklenir.
- Soguyan sutlacla 1 yumurta sarisi cirpilip, sutlaclarin uzerine esit olarak paylastirilir.
- Sutlaclarin uzerinde kabuk olana kadar sogumasi beklenir, beklemezseniz firinda sutlaclariniz tasabilir.
- Sutlaclar icerisine su konulmus tepsiye oturtulur.
- 200(400F) yaklasik 30 dk pisirebilirsiniz yada firinin broil kisminda yalnizca ustlerini 10 dk kadar kizartabilirsiniz.
Afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder