25 Temmuz 2008 Cuma

TOPRAK KASEDE FIRIN SUTLAC


Sutlac tarifi annemin tarifidir, genelde o herseyi goz karari yapar, ben kendimce olcmeye calisiyorum. Annem pek firinda yapmazdi, bende firinda denedim gercekten cok begendim.

Icindekiler:

1 kilo sut
1 bardak seker
1 vanilya
1 cay bardagi pirinc
1 yumurta sarisi

Yapilisi;

  • 1 kilo sut kaynatilir, kaynayan sutun icerisine yikanmis pirinc eklenir.
  • Pirincler iyice yumusadiktan sonra seker ile vanilya eklenir. Sut pirincin nisastasiyla koyulasana kadar kaynatilir.pirincler iyice pisince sutlac hazir demektir.
  • Hazir olan sutlaclar kaplara bosaltilir. 5-6 yemek kasigi sutlac kaseye alinip iliklasmasi beklenir.
  • Soguyan sutlacla 1 yumurta sarisi cirpilip, sutlaclarin uzerine esit olarak paylastirilir.
  • Sutlaclarin uzerinde kabuk olana kadar sogumasi beklenir, beklemezseniz firinda sutlaclariniz tasabilir.
  • Sutlaclar icerisine su konulmus tepsiye oturtulur.
  • 200(400F) yaklasik 30 dk pisirebilirsiniz yada firinin broil kisminda yalnizca ustlerini 10 dk kadar kizartabilirsiniz.

Afiyet olsun....

0 comments: