Bizim yas grubunun cocuklugunda cok yedigi, cok lezzetli klasik olan elmali pasta umarim istediginiz lezzette olur.
Icindekiler:
5 adet elma
1 cay bardagi seker
1 tatli kasigi tarcin
1 cay bardagi cekilmis ceviz
hamur malzemeleri:
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi pudra sekeri
yarim paket(1 stick) margarin
1 vanilya
1 cay bardagi yogurt
1 tatli kasigi kabartma tozu
alabildigi kadar un
Yapilisi:
- Elmalar rendelenir. icine seker eklenerek suyunu cekene kadar orta ateste pisirilir. Pisen elmalarin icine tarcin ve ceviz eklenir, sogutulmaya birakilir.
- Yogurt, sivi yag, margarin ve pudra sekeri karistirlir. Yavas yavas un eklenir.Vanilya ve kabartma tozuda unla birlikte konulur. Yumusak bir hamur olana kadar yogrulur. Yarim saat uzeri ortulerek bekletilir.
- hamur pogaca seklinde acilarak ortasina elmali karisimdan konur. Once bir ucu, sonra diger ucu uzerine kapatilir.
- 170(375 F) derecelik pembelesene kadar pisilir.
- Soguyunca uzerine pudra sekeri serpilir.
0 comments:
Yorum Gönder