icindekiler:
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi un
- 2-3 kasik kakao
- 1 kahve fincani siviyag
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 4 su bardagi sut
- 4 corba kasigi un
- 2 corba kasigi nisasta
- 1 bardak seker
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 2 yemek kasigi margarin
yapilisi:
Once krema hindistan cevizi ve margarin disindaki butun malzemeler eklenerek koyu muhallebi kivamina pisirilir. Pisen muhallebilinin icine yag eklenip 5 dk mikserle cirpilir.Sonra hindistan cevizi eklenerek sogumaya birakilir.
Kek icinde 4 yumurta ile seker iyice cirpilir. Daha sonra icine yag, kakao, un ve kabartma tozu eklenir.Yuvarlak kek kalibina dokulur. 170 derecede pisirilir.
Pisen kek ortadan ikiye kesilir. Yuvarlak tas seklindeki borcamin icine kekin ilk parcasi guzelce yerlestirilir, icine krema dokulur. Arzuya gore muz veya kestane sekeride kremanin ustune konulabilir.Daha sonra ikinci kek kremanin ustunu kaplayacak sekilde pasta kapatilir. Uzeri kapatilarak 1 gece dolapta bekletilir.Ertesi gun servise hazirdir.
afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder