Icindekiler:
- Yarim kilo hazir baklavalik yufka
- yarim kilo ince cekilmis antep fistigi yada ceviz
- 250 gram tereyagi
- 3 bardak seker
- 3 bardak su
- limon
Seker ve su tencerede koyulasana kadar kaynatilir, daha sonra icine bir kac damla limon sikilarak 5 dk daha pisirildikten sonra sogumaya birakilir.
Baklavalik yufkalar 3-4 saat kadar oda sicakliginda bekletilir.1 yufka alinarak icine 2 kasik ceviz yada fistik serpilir. Sonra oklava yardimiyla yufka cok siki olmamak kaydiyla sarilir, her iki kenarindan ortada birlesecek sekilde buzulur. Daha sonra tek taraftan itilerek tepsiye dizilir. bu islem butun yufkalar icin uygulanir. Biraz sikistirilarak yufkalar tepsiye iyicene yerlestirilir,tereyagi eritilerek uzerine kasik yardimiyla dokulur.Tepsi aluminyum folyo ortulerek 150 derece 20 dk pisirilir, daha sonra folyo cikartilir. 170 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirilir. Pisen baklava 5 dk bekletildikten sonra uzerine soguk serbet dokulur. Birkac saat bekletildikten sonra servis yapilir.
Afiyet olsun....
Baklavalik yufkalar 3-4 saat kadar oda sicakliginda bekletilir.1 yufka alinarak icine 2 kasik ceviz yada fistik serpilir. Sonra oklava yardimiyla yufka cok siki olmamak kaydiyla sarilir, her iki kenarindan ortada birlesecek sekilde buzulur. Daha sonra tek taraftan itilerek tepsiye dizilir. bu islem butun yufkalar icin uygulanir. Biraz sikistirilarak yufkalar tepsiye iyicene yerlestirilir,tereyagi eritilerek uzerine kasik yardimiyla dokulur.Tepsi aluminyum folyo ortulerek 150 derece 20 dk pisirilir, daha sonra folyo cikartilir. 170 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirilir. Pisen baklava 5 dk bekletildikten sonra uzerine soguk serbet dokulur. Birkac saat bekletildikten sonra servis yapilir.
Afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder