Icindekiler:
- 1.5 su bardagi sut
- 3.5 su bardagi un
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 tatli kasigi seker
- 2 tatli kasigi toz maya
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 250 gram dogranmis zeytin
- kekik
- uzeri icin yumurta sarisi
Un, seker, maya bir kabin icinde harmanlanir. Sut yag, tuz ile yavas yavas eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamur iki kati olana kadar yaklasik 1 saat bekletilir. Sonra hamur tekrar yogrulup, 8 parcaya ayrilir. merdane yardimiyla acilir, su bardagi yardimiyla daireler kesilir.Kesilen daireler iki guruba ayrilir, yarisinin ortasina dogranmis zeytin konur, kekik serpilir. diger daireler ise hazirlanmis olan dairelerin uerine kapatilip, kenarlari iyicene bastirilir. Pogaca sekline gelen dairelerin uzerine yumurta sarisi surulur, tekrardan zeytin ve kekik eklenir. 200 derecelik firinda uzeri kizarincaya kadar pisirilir.
Afiyet olsun....
0 comments:
Yorum Gönder