19 Mayıs 2008 Pazartesi

YARMA BULGURLU SARIMSAKLI SARMA




Bu sarma Mardin yoresinin bir sarmasidir.
Degisik bir sarma gibi gorunse de tadina bayilacaginiza eminim.



Icindekiler:
  • yarim kilo yarma bulgur
  • 8 dis sarimsak
  • 1 kuru sogan
  • 1 kasik salca
  • pulbiber
  • karabiber
  • 4 yumurta
  • yarim caybardagi sivi yag
  • iki kasik tereyagi
  • yarim kilo asma yapragi
  • tuz

Yapilisi:


Yarim caybardagi sivi yagda sogan pembelesene kadar pisirilir, salca eklenir. Pistikten sonra ocaktan alinan soganlarin uzerine bulgur ,4 dis sarmisak ve baharatlar eklenerek karistirilir.
hazirlanan ic asma yapragiyla sarilir. uzerine biraz sivi yag dokulur, sarmalarin uzerine gecmeyecek kadar su eklenerek kisik ateste pisirilir.

Ayri bir yerde sarimsaklar ezilir. tereyagi eritilerek, icine yumurta kirilip sarimsaklar eklenir. Pisen sarmalarin uzerine dokulur.

Afiyet olsun...










0 comments: