23 Aralık 2008 Salı

Aglayan kek

bu tarifi de Ilknurda ilk yedigimde cok begenip hemen uyguladim. Kremasi aktigi icin aglayan kek dedim, umarim begenerek yapacaginiz bir tarif olur.

Malzemeler:


kek icin:

1/2 su bardagi siviyag
1/2 su bardagi sut
1/2 bardaktan biraz fazla seker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi un
3 yemek kasigi kakao
biraz iliklasinca uzerine 1 bardak sut

Kremasi icin:

2 su bardagi sut
1,5 kahve fincani seker
1,5 kahve fincani un
yarim paket krem santi yada 1 paket cool whip

Yapilisi:

Seker ve yumurta mikserle iyice cirpilir. Daha sonra sirayla yag, sut konur karistirilir. Un ve kabartme tozu eklenerek dikdortgen borcama bosaltilir.350 f(150 derece) 20 dk kadar pisirilir. Pisen kek iliklasinca uzerine 1 bardak sut dokulur.

Kremasi icinde sut, un, seker konularak pisirilir. Ayri bir kapta istege gore krem santi cirpilir. Krema iliklastiktan sonra icine krem santi eklenerek kekin uzerine dokulur. Uzerine kakao serpilir.

Afiyet olsun....

0 comments: