Normal hedikten farkli bunun sulu olusu, ama ikisininde lezzeti kendine gore ayri guzel.
Malzemeler:
1 bardak asurelik bugday
yarim bardak nohut
2 kasik un
yeteri kadar su
tuz
kekik
1 yemek kasigi tatli biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 adet sogan
2-3 yemek kasigi siviyag
Yapilisi:
- Bir gece oncesinden bugday ve nohut islatilir. Daha sonra duduklu tencereye malzemeler konur, uzerine 2 parmak gececek kadar su ile doldurulur. Yaklasik 30-40 dk pisirilir.
- Ayri bir tencerede biraz siviyagla sogan pembelesene kadar pisirilir, uzerine salca eklenir. daha sonrada un eklenir, biraz daha kavrulur.
- Kavrulan unlu karisimin icine pisen nohut ve bugday eklenir.
- Tuz, kekik eklendikten sonra koyulasana kadar az bir sure daha kaynatilir.
1 comments:
Hi, just clicking the next button and came to your blog.
Its very nice to visit.
The food looks very good.
Wishing you a Happy New Year.
Yorum Gönder