27 Aralık 2008 Cumartesi

hedik


Normal hedikten farkli bunun sulu olusu, ama ikisininde lezzeti kendine gore ayri guzel.

Malzemeler:

1 bardak asurelik bugday
yarim bardak nohut
2 kasik un
yeteri kadar su
tuz
kekik
1 yemek kasigi tatli biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 adet sogan
2-3 yemek kasigi siviyag

Yapilisi:

  • Bir gece oncesinden bugday ve nohut islatilir. Daha sonra duduklu tencereye malzemeler konur, uzerine 2 parmak gececek kadar su ile doldurulur. Yaklasik 30-40 dk pisirilir.
  • Ayri bir tencerede biraz siviyagla sogan pembelesene kadar pisirilir, uzerine salca eklenir. daha sonrada un eklenir, biraz daha kavrulur.
  • Kavrulan unlu karisimin icine pisen nohut ve bugday eklenir.
  • Tuz, kekik eklendikten sonra koyulasana kadar az bir sure daha kaynatilir.
Afiyet olsun....

1 comments:

Moe Lwin's Stuff dedi ki...

Hi, just clicking the next button and came to your blog.
Its very nice to visit.
The food looks very good.
Wishing you a Happy New Year.