25 Aralık 2008 Perşembe

BABAGANUS


Malzemeler:

6-7 adet orta boy patlican
2 yumurta
yarim cay bardagi zeytinyagi
3 dis sarimsak
karabiber
pulbiber
tuz

Yapilisi:

patlicanlar saplari koparilmadan yikanir. daha sonra firinin yalnizca ust bolumu(broil) yakilarak 400f(200 derece) ta yaklasik 20 dk pisirilir. patlicanlar pisme suresinin yarisinda patlicanlar ters cevrilir. daha sonra su dolu bir kapbin icinde kabuklari soyulur. Soyulan patlicanlar istege gore ince ince dogranabilir yada dovulerek ezilir. sarimsaklarda dovulup icine konur.

Ayri bir tavanin icinde zeytinyagi konur,2 yumurta icine kirilarak, patlicanlar eklenir. butun baharatlarda konularak karistirilarak servis yapilir.

Afiyet olsun....

2 comments:

Adsız dedi ki...

Aysegul ablam yapmisti yillar once bunu ama ablam piknikte kozlemisti patlicanlari bende burada piknik yapip kozleyemedim icin cok istememe ragmen yapamiyordum, Firinda yapmanizi cok begendim sagolun,

Ellerinize saglik

Senay

yeni tat dedi ki...

tariflerimi okumana sevindim, insallah begenirsin tadini,

mangalda tadi baska tabiki ama elimizdeki inkanlar kis vakti kisitli oldugu icin firinda yaptik.

afiyet olsun