Malzemeler:
1 kirmizi biber
1 yesil biber
1 turuncu yada sari biber
250 gram kasar peyniri
1 adet sogan
istege gore cig yada pismis tortilla
Marinesi icin:
tuz
kekik
1 cay bardagi sut
2-3 yemek kasigi zeytinyagi
2 dis sarimsak
pulbiber
karabiber
1 sogan
1 tatli kasigi biber salcasi
2-3 adet tavuk gogsu, ortalama yarim kilo kadar
Yapilisi:
- Eger cig tortilla kullanmak isterseniz, yagsiz tavada tortillalar kabarana kadar iki tarafinida cevirerek pisiriniz. Daha sonra sogumamasi icin kapali bir tencerenin icinde muhafaza ediniz.
- Tavuklar julyen seklinde yarim santim kalinliginda ince ince kesilir. Derin bir kabin icine alinir, uzerine sut, zeytinyagi, salca, eklenir. sarimsak ve soganda irice dogranarak eklenir. Tuz ve baharatlarda istenilen katilir. en az iki saat en fazla 1 gun dolapta bekletilir.Bu sos sert olan gogus etlerinin yumusamasina yardimci olur.
- Bekletilen tavuklar daha sonra suzulerek izgara tavaya alinir. Eger izgara tavaniz yoksa normal tavada da yapabilirsiniz.Kisik ateste pisirilmeye baslanir.
- Biberler ve soganlarda julyen seklinde uzun uzun dogranir.Tavuklar biraz pistikten sonra uzerlerine eklenir.
- 5 dk kadar birlikte pisirildikten sonra uzerlerine rendelenmis kasar eklenerek kasar peynirler eriyene kadar pisirilir.
- Hazirlanmis cig tortillalarin icine tavuk konularak durum seklinde sarilir.
- Istege gore icine marulda ekleyebilirsiniz.
5 comments:
fajita tarifini hep denemek istemisimdir ,pbs 'te bir yemek programinda gormustum en yakin zamanda yapacagim insallah ,ellerine saglik...selma
ben de bugün deniyorum, çok güzel olduğuna eminim, ellerine sağlık
ne kadar tavuk?? ben tarifte goremedim de. sos icin soruyorum. ne kadar tavuk icin yeterli hazirladiginiz sos??
UNUTULMUS GERCEKTEN TAVUK MIKTARI, KUSURA BAKMAYIN
YARIM KILO KADAR , 2-3 PARCA GOGUS ETI
bence biberler onceden atılsa daha iyi,diri kalabilir
Yorum Gönder